Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării în site, accepți modul în care folosim aceste informaţii.

Stiri

Fondurile de investitii locale si straine distribuite in Romania in luna ianuarie 2017

 

Activele nete ale celor 189 de fonduri deschise si inchise (locale si straine) distribuite in Romania au crescut cu 1,3% in luna ianuarie, pana la 25,3 mld RON (5,62 mld.€), inregistrand un avans de 1,3% in anul 2017. Intrarile nete ale lunii au fost de 323,9 mil. RON (72 mil. EUR).
Mai multe detalii in comunicatul de presa: Fondurile de investitii locale si straine distribuite in Romania in luna ianuarie 2017

 

 

 


Lege privind administratorii de fonduri de investitii alternative

Prezenta lege stabilește normele în materie de autorizare, desfășurare a activității și transparență ale administratorilor de fonduri de investiţii alternative, denumiţi în continuare AFIA, stabiliți în România, care administrează și/sau distribuie în România şi/sau alte state membre titluri de participare ale unor fonduri de investiţii alternative, denumite în continuare FIA.


Titlurile de stat devin mai accesibile

Ministerul Finanțelor Publice a anunțat zilele acestea că valoarea nominală pentru titlurile de stat va deveni de 5 000 RON, în cazul noilor emisiuni, valoarea fiind redusă cu jumătate față de valoarea curentă de 10 000 RON.

Astfel, luni, 7 octombrie, va fi lansată o nouă emisiune de certificate de trezorerie cu discount, în valoare totală de 700 milioane de lei, valoarea nominală a unui titlu fiind de 5 000 RON, oferta devenind astfel mai accesibilă investitorilor de retail.

Dacă doriți să investiți direct în titluri de stat, Ministerul Finanțelor vă pune la dispoziție un ghid al investitorului, afișat mai jos, iar dacă doriți să vă expuneți pe mai multe emisiuni de titluri de stat, cu scadențe și radamente diferite, nu uitați că fondurile monetare sau de obligațiuni reprezintă o variantă la îndemână.

Mai multe detalii pe DespreInvestitii.ro